Veri yedekleme sistemi
veri yedekleme

MAKROBACKUP Sık Sorulan Sorular ?


Ara:

Yedekleme Programları - Hangi Yedekleme Yazılımları tercih edilmeli?

Piyasada ücretli ve ücretsiz bir çok yedekleme programları mevcuttur önemli olan veri kaybı yaşamanız durumunda verilerinizi nasıl kurtarabilirsiniz veya kurtarabilirmisiniz? bu soruları aydınlatmak gerekir.

Öncelikle bu yedekleme programlarının genel çalışma mantığını biraz inceleyelim. Farzedelim ücretli veya ücretsiz bir yedekleme programı aldınız, yedeklenecek dosyalarınızı, yedeklenecek dizinlerinizi seçtiniz ve yedeklemenin hangi zamanlarda yapılması gerektiğini programa belirttiniz. Buraya kadar sorun yok tüm yedekleme programları bunu zaten gayet güzel yapıyor. Önemli olan kısım şu; Bu yedekleme programı yedekleri nereye alacak? Yedekleme programına yedeklerin saklanması için bir hedef seçiyorsunuz bu harici disk olabilir, usb bellek olabilir, ağ üzerindeki bir bilgisayar olabilir, NAS yedekleme ünitesi olabilir vs. sonra alınan yedekler bu depolama birimlerine kaydediliyor ve siz yedeklenmiş verilerinizin verdiği güvenle rahat ediyorsunuz. Ancak burada çok önemli bir sorun var ! Siz veya yedekleme yazılımınız yedeklenen verilere erişebiliyorsa bu yedek veri dosyalarınıza virüsler de erişebilir, hackerlar / korsanlar da erişebilir demektir. Buda yedeklerin güvenli olmadığı, güvende olmadığı anlamına gelir.

Hangi yedekleme programını tercih ederseniz edin tamamına yakınında aynı yedekleme mantığı vardır ve güvenilir bir yedekleme çözümü sunmazlar. MakroBackup Veri Yedekleme Üniteleri ve Bulut Depolama servisleri üzerinde saklanan yedeklenmiş veri dosyalarınıza sizden başka kimse erişemez ve yedeklerinize zarar veremez çünkü MakroBackup bilgisayarınız üzerindeki veri dosyalarınızı yedeklerken windows paylaşımını kullanmaz ve virüslere, korsanlara açık kapı bırakmaz.


Veri Yedekleme, Bulut Yedekleme, Online Yedekleme, Yedekleme Programları hakkında genel bilgiler.

1 - Veri yedeklemenin haftalık değil günlük olarak yapılması gerektiğini düşünüyorsanız; İş hacmine göre, bazı durumlarda günlük yedekler bile ciddi zaman kaybettirebilir. Veri kaybı yaşadığınızda 15 dakika veya bir saat öncesine dönmek varken neden bir günlük veri tekrar işlensin. Veri Yedekleme yatırımı yapmadan önce sizlere kaybettireceği zamanı dikkate alarak seçim yapmanızı öneririz.
2 - Yedeklerin harici disk, usb bellek ve benzeri medya üzerine alınması yeterli bir çözüm değil. Bu tür aygıtlar USB portlar üzerinden çalışır ve sürekli tak çıkart gibi hareketler bu cihazların bozulma olasılığını arttırıyor. İhtiyacınız olduğunda ulaşamazsanız zor durumda kalırsınız.
3 - USB Bellek, Harici Disk, CD/DVD, NAS üniteleri vb. medya üzerinde kopyala yapıştır mantığıyla almış olduğunuz yedeklerinize çok fazla güvenmeyin. Sık sık yedek aldığınız medya üzerinden yedeklerinizi kaybetmiş senaryosu uygulayın ve geri yükleme testi yapın ve son işlediğiniz kayıtları kontrol etmek suretiyle veri bütünlüğünü teyit ediniz.
4 - Günümüzde hemen hemen tüm kritik veriler artık SQL veritabanları üzerinde depolanmaktadır. Tüm SQL veritabanları işlenecek veriler için ön indekslemesi yapılmış alan yaratırlar. Bu şu demek oluyor; ayrılan ön alan dolana kadar SQL veritabanı dosyalarınızın tarihi ve boyutu değişmez! Çoğu Yedekleme programları artımlı (incremental) yedek alırken yedeklenecek verileri tarih ve boyutuna bakarak yedekleme yaparlar. Değişiklik var ise yedeklenir yok ise yedeklenmez buna dikkat etmenizi öneririm. Veritabanınızda ufak bir değişiklik yapın ve yedek alın veri kurtarma senaryosu uygulayın, kullandığınız yedekleme programı nasıl tepki veriyor, hangi mantıkla çalışıyor test edin.
5 - Yedeklenen verilerinize siz direk erişebiliyorsanız korsanlar sizden daha kolay erişir, virüsler de! CrypoLocker ve diğer tehdit unsurları bu açığı kullanarak asıl verilerinize, yedek verilerinize ve diğer bilgisayarlar üzerindeki verilere zarar verirler. Yedeklenen verilerinize sadece yedekleme yazılımınız erişebilmeli, veri kurtarma durumda sizin verilerinize farklı bir yöntemle örneğin; web tabanlı bir arayüzden erişip veri kurtarmanız gerekir.
6 - Bulut yedekleme seçeneklerini araştırın. Her Bulut Yedekleme yapıyoruz diyenlere inanmayın önce belirli süre test etmek istediğinizi belirtin zira ülkemiz genelinde hala internet hizmetlerinin çoğunluğu ADSL hatlar üzerinden verilmektedir. İnternet servis sağlayıcılar her ne kadar 1 Mbit yükleme (UPLOAD) hızı sunduklarını iddia etseler de biz 1 Mbit upload hızı inanın hiç görmedik. Ortalaması 0.4 - 0.8 Mbit arasındadır. Bu düşük hızlarda bile işin hakkını verebilen sayılı şirketler var. Denemeden Bulut Yedekleme hizmeti almayın.
 


MakroBackup Nasıl Veri Güvenliği Sağlar, Hangi imkanları Sağlar?

MakroBackup Size Nasıl Veri Güvenliği Sağlar, Hangi imkanları Sağlar ?

  • Çalışır durumdaki hiçbir program veya servisi durdurmaya gerek kalmadan SQL Veritabanı, Word, Excel, PDF, eFatura, eDefter  vb. tüm veri dosyalarınızı yedekleme konforu sağlar.
  • Kurulum sonrası kafanızı meşgul eden veri yedekleme / veri güvenliği kuşkularınızı unutmanızı sağlar.
  • Fidye virüsü, Fatura virsü, Dosya şifreleme virüsü olarak bilinen CryptoLocker virüsü ve diğer tüm virüs türlerinden, siber korsanlardan, saldırılardan korkmamanızı sağlar.
  • Yedeklerinizi dilerseniz kendi bünyenize, dilerseniz MakroBackup Bulut Yedekleme Sunucularına yedekleme gibi seçme imkanı sağlar.
  • Yedekleme donanımı için ayrı ücret, yedekleme programı için ayrı ücret, lisans gibi ekstra maliyetlerle uğraşmama lüksü, tasarruf sağlar.
  • Yedeklemede sorun çıktığında, başınız ağırdığında; Donanım üreticisinin topu yazılım üreticisine atmasına, yazılım üreticisinin de donanım üretiscisine çamur atmasına.. size bilişim desteği sağlayan firmanın donanımı, yazılımı ben mi ürettim demesine gerek kalmadan, bu üçlü arasında kaybolmadan, tek noktadan işin bitmesini sağlar.
  • Yedekler alındı mı alınmadı mı gibi meşguliyetleri kafanızdan silmeyi sağlar.
  • Kritik öneme sahip verileriniz Windows Server, Windows XP, Windows 7, Windows 8, Windows 10, Windows Server 2003, Win SRV 2008, Windows 2012 Server, Linux işletim sistemleri, Mac OS işletim sistemleri veya Linux Sunucu üzerinde olabilir. Platform bağımsız veri yedekleme imkanı sunar.
  • Yedeklerim alındıysa acaba çalışır durumda mı? Felaket durumunda geri alabilirmiyim gibi kuşkuları kafanızdan silmeyi sağlar.
  • Yedeklerinizi kontrol etme gereksiniminizi ortadan kaldırarak size ek zaman sağlar.
  • Veri güvenliğinizi sağlar ve gece rahat uyumanızı sağlar.
  • Platform bağımsız yedeklenmiş verilerinize dilediğiniz yerden ulaşmanızı sağlar, esneklik sağlar.
  • SQL Server için ayrı yazılım / lisans, Bilgisayarlar için ayrı, Veri vedekleme için ayrı, İmaj yedekleme için ayrı, işletim sistemi Server ise ayrı gibi gibi.. karmaşadan kurtulmanızı sağlar.
  • İhtiyaç duymanız durumunda telefon santralinde saatlerce beklemeden direk ve sonuç odaklı hizmet almanızı sağlar.
  • Her bir yedekleme işlemi sonrası sizi mail ile bilgilendirir, rahat olamanızı sağlar.
  • Kritik verilerinize sürekli okunabilirlik testi, veri bütünlüğü testi uygulayarak size güven sağlar.
  • Tüm imkanları had safhada zorlayarak size sözde değil özde “Kaliteli Ürün” nasıl “Ucuza” satın alınır, yaşadıkça anlamanızı sağlar.
  • Ürün ve hizmeti, satınalmadan önce yaşamanızı sağlar, görmenizi sağlar, özgürlük sağlar.
  • Ürün ve hizmetlerimizi satın aldıktan sonra 30 gün içerisinde, koşulsuz, bahanesiz, kesintisiz iade etme güvencesi sağlar.
  • Başınıza bir iş gelmeden güvenilir “Veri Yedekleme” nin ne kadar önemli olduğunu.. bunun önemini anlamanızı ne SAĞLAR?

Yedekleme Yazılımı Kurulumu

Yerel Yedekleme Ünitesi tarafında;

a- https://www.makrobackup.com/MakroBackupClientKur.exe adresinden yedekleme yazılımını indirin.
b- İndirmiş (Download) olduğunuz uygulamayı "Yönetici" olarak çalıştırın.
c- Ekrana gelen ve içeriğinde kurulum yolunu gösteren pencereye "Yükle" komutu verin.
d- Kurulum sonrası sağ alt köşede "Görev Çubuğunda" MakroBackup Yedekleme Yazılımı simgesi görünecek.Üzerinde fare ile sağ tuş tıklayarak "Yedek Dizini Ekle / Kaldır" komu verin ve yedeklenecek veri dizinlerini ( veri klasörleri ) seçin.
e- Yedekleme Yazılımı (İstemci / Agent) Yedekleme Üniteniz ile haberleşmiyorsa / bağlantı kurulamıyor ise;
e1- Genellikle; "C:\Program Files\MakroBackup" dizinine "Users" grubu için yazma ve okuma yetkisi verin.
e2- Windows Güvenlik Duvarı (Firewall) ve/veya 3. parti Firewall özelliği içeren antivirüs uygulamalarını devre dışı bırakın ve "services.msc" komutu ile MakroBackup hizmetini yeniden başlatın (Restart)
e3- MakroBackup Yedekleme Ünitesi ile aynı ağda olduğunuzdan emin olun.
e4- Mvcut bir Laptop veya Bilgisayarı direkt Yedekleme ünitesine Ethernet ile bağlayın ve iletişim & bağlantı durumunu gözlemleyin. (Yedekleme Üniteniz ve Bilgisayarınız aynı IP adres gerubunda olmalı.)

Bulut Yedekleme ( İnternet Üzerinden ) Yedekleme için aşağıdaki dökümanı inceleyin. ( Lokal Yedekleme Üniteleri adımında belirtilen adımları göz önünde bulundurmak fayda sağlayabilir )
http://makrobackup.com/MakroBackup_bulut_yedekleme_kurulum_dokumani.html

Yedekleme Yazılımı Kurma | Yedekleme Programı yükleme | Yedekleme Kurulumu | Adım adım yedekleme başlangıcı | Yedekleme Yazılımı Kurulumu | Backup Install



Ücretsiz Bulut Yedeklemeye Hemen Başvurun
Ad Soyad:*  
Üyelik Tipi*
 
İl
 
İlçe
 
Telefon:*
Mail:*  
Şifre (6-15 Karakter):*  
Şifre Tekrar:*  
 

Üyelik Sözleşmesini okudum kabul ediyorum.